Έφτασε κιόλας Παραμονή Χριστουγέννων!! Σίγουρα όλα τα σπίτια είναι πλέον στολισμένα, αλλά όλο και κάποιο "ανήσυχο πνεύμα" θα ψάχνει ένα τελευταίο διακοσμητικό για να ομορφύνει περισσότερο μια ξεχασμένη γωνιά του σαλονιού! Τι πιο ωραίο, από το να δημιουργήσουμε μόνοι μας ένα εύκολο μα και πρωτότυπο στολίδι, με βασικό υλικό του ...ναι, ναι σωστά μαντέψατε, τα μήλα!
Εκτός από την γεύση τους σε μια μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων, το κόκκινο ή πράσινο χρώμα τους που είναι απόλυτα ταιριαστό με την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, κάνει τα μήλα ιδανική πρώτη ύλη για πολλές και διαφορετικές μορφές διακοσμήσεων αφού μπορείτε να τα μετατρέψετε σε κηροπήγια, να τα χρησιμοποιήσετε σε γιορτινά στεφάνια και γιρλάντες, σε κάθε είδους συνθέσεις, ακόμη και ως κρεμαστά στολίδια!
Για να τα στερεώσετε σε στεφάνια ή γιρλάντες θα χρησιμοποιήσετε είτε κόλλα/θερμοκολλητικό πιστόλι είτε θα τα τρυπήσετε στο πίσω μέρος περνώντας ένα κομμάτι λεπτό σύρμα και θα τα δέσετε πάνω στο στεφάνι ή την γιρλάντα, σαν να επρόκειτο για οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο. Επειδή μετά κάποιες μέρες όπως είναι φυσικό τα μήλα, όσο γερά και σχετικά άγουρα και αν έχετε επιλέξει θα αρχίσουν να μαραίνονται και να σαπίζουν, ο τρόπος με το σύρμα είναι ο πρακτικότερος ώστε σε στεφάνια, γιρλάντες και κρεμαστές συνθέσεις που θέλετε να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα, απλώς θα αντικαταστήσετε μετά από μερικές μέρες τα μήλα με φρέσκα.
Σε κάθε μορφή σύνθεσης, θα συνδυαστούν τέλεια με φυσική πρασινάδα, γκυ κλπ. και με τρόπο απλό και ιδιαίτερα οικονομικό θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε πραγματικά πολύ όμορφες, φυσικές γιορτινές διακοσμήσεις.
Ιδιαίτερα όμορφες για επιτραπέζιες διακοσμήσεις και οι
συνθέσεις με μήλα-κηροπήγια. Θα χρειαστεί απλώς να "σκάψετε" με ένα
μαχαιράκι στο πάνω μέρος τους ένα βαθούλωμα τόσο όσο να χωρά να
"σφηνωθεί" το κεράκι που θα προσαρμόσετε και που μπορεί να είναι ένα
ρεσώ ή ένα ψηλότερο λεπτό κερί.
Για να δώσετε ...χιονισμένη όψη στην εξωτερική όψη μήλων που θα χρησιμοποιήσετε σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις θα χρειαστεί απλώς να περάσετε με πινέλο ατλακόλ ελαφρά αραιωμένη με νερό και στην συνέχεια να τα κυλήσετε σε αλάτι ή ζάχαρη άχνη, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία και τινάζοντας την περισσή ποσότητα ζάχαρης ή αλατιού έως ότου αποκτήσουν την όψη που θέλετε.
Επίσης, αν πριν κολλήσετε με σελοτέιπ σε κάποιο σημείο του μήλου ένα χαρτί
κομμένο σε ένα γιορτινό σχήμα που θα αφαιρέσετε όταν έχει πλήρως στερεοποιηθεί
- στεγνώσει το αλάτι ή η ζάχαρη, θα αποκτήσουν πολύ εντυπωσιακή όψη.
Τι περιμένετε λοιπόν; Λίγες ώρες έμειναν! Δυο-τρία μήλα
χρειάζεστε, όρεξη, φαντασία και... Καλά Χριστούγεννα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου